2011. november 25., péntek

Haideţi să vedem care sunt câteva dintre efectele benefice ale usturoiului!

Ustutoiul este una dintre plantele ale cărei efecte benefice au fost confirmate de medicina modernă după sute de ani de utilizare.
Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naţionale italiene şi franţuzeşti. Chiar dacă utilizarea usturoiului are nenumărate avantaje, multe persoane nu îl suportă, datorită gustului său specific foarte puternic. Din fericire, astăzi există suplimente alimentare de calitate ce conţin extract de usturoi dezodorizat.
Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.

În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor degestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Haideţi să vedem care sunt câteva dintre efectele benefice ale usturoiului!
O serie de studii
au demosntrat că usturoiul are efecte antibacteriene şi antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric şi duodenal. Examinând efectele antivirale ale usturoiului, cercetătorii au descoperit că alicina sulfurică pe care o conţine este eficientă, printre altele, împotriva virusului ce cauzează herpesul. Conform cercetărilor ştiinţifice, datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agenţii săi activi sulfuroşi menţionaţi mai sus sunt capabili să dezintegreze pereţii celulari şi proteinele ciupercilor.

Efectele sale antioxidante nu au fost încă documentate în articole ştiinţifice, chiar dacă experimentele in vitro au demonstrat că usturoiul ne poate proteja eficient celulele de radicalii liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alţi radicali liberi de peroxid.

Poate fi, de asemenea,

eficient în tratarea hipertensiunii;
comparând rezultatele mai multor studii dublu-oarbe, cercetătorii au descoperit că, dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puţin de patru ori pe săptămână, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

Usturoiul este cunoscut în special datorită efectului său de reducere a colesterolului. Acesta a fost confirmat de o serie de studii: dacă este aplicat pe termen lung, reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numic şi „colesterolul rău”), în timp ce nivelul de colesterol HDL creşte pe durata tratamentului. Cercetătorii au tras concluzia că acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

Pe lângă faptul că reduc tensiunea arterială

şi nivelul de colesterol, agenţii activi din usturoi pot ajuta şi la normalizarea nivelurilor altor grăsimi sanguine, cum ar fi trigliceridele. Prin urmare, usturoiul ne protejează inima şi vasele de sânge.
O alta planta inclusa in produsul Garlic Caps, patrunjelul este cunoscut pentru efectul sau diuretic. Pentru aceasta, medicina populara il utilizeaza sub forma de ceai pentru stimularea functiilor care tin de aparatul renal, eliminarea calculilor de la nivelul rinichilor, tratarea cistitelor. De asemenea, imbunatateste digestia, creste pofta de mancare si combate durerile gastrice. Se mai foloseste ca antispastic si calmant al tusei. Consumul patrunjelului contribuie cu succes la oprirea formarii si la eliminarea calculilor urinari si biliari.
Afectiuni si simptome in care actioneaza:
Afectiuni cardiovasculare
Amigdalita
Antibacterian
Antibiotic (efect)
Antipiretic
Antiseptic intestinal
Antiseptic pulmonar
Antispastic
Aparat cardiovascular
Aparat respirator
Apetit (crestere)
Ateroscleroza
Bronsita
Candidoza
Circulatie sanguina (imbunatatire)
Calculi biliari
Calculi renali
Cistita
Colesterol (scadere)
Colica biliara
Colica renala
Dermatite, dermatoze
Detoxifiere
Diuretic in af. renale/prostata Dureri de gat
Emfizem pulmonar
Expectorant
Faringita
Febra
Furunculoza
Giardia
Glaucom
Gripa, guturai, raceala, viroze
Hipertensiune arteriala
Infarct miocardic (prevenire)
Infectii urinare
Laringita
Parazitoza intestinala
Parodontoza
Persoane in varsta - preventiv
Raguseala
Sinuzita
Trombofeblita
Tuberculoza
Tuse
Vaginita
Zona Zoster



Atentie !
Preparatele cu usturoi se vor consuma intotdeauna cu multe lichide sau fructe.
Persoanele cu tulburari de coagulare si femeile gravide trebuie sa consulte medicul curant inainte de administrare, deoarece acest produs favorizeaza sangerarile.
Unele persoane sunt alergice la usturoi si de aceea consumul de preparate pe baza de usturoi sau simpla atingere a acestei plante poate provoca dermatita alergica.
Mamele care alapteaza vor evita si ele consumul de extract de usturoi datorita diareei pe care o pot provoca sugarilor.
Deoarece favorizeaza sangerarile, produsele cu continut de patrunjel nu se recomanda femeilor gravide. In caz de nefrita acuta si cronica, nu se recomanda, datorita proprietatilor sale diuretice.

Un flacon de Garlic Caps are 100 de capsule si costa 38.50 RON (cel mai mic pret de distributie, TVA inclus). O capsula contine:

- Extract inodor de usturoi (Allium sativum...350 mg
 - Extract de patrunjel (Petroselium crispus...250 mg


Mod de administrare: 2 - 4 capsule zilnic sau dupa sfatul medicului

.
Cumpara produsul aici!


Firma fiind internationala, poti comanda, in oricare din 37 de tari, in limba pe care o vorbesti.
Pentru stiri si sfaturi  gratuite   priviind sanatatea ta  inscriete aici!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése